ΠΟΡΤΕΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Τα κτίρια χωρίζονται σε διαμερίσματα που χωρίζονται από πυρίμαχους τοίχους και πόρτες. Αυτά χρησιμεύουν ως παθητικά μέσα πυροπροστασίας ενός κτιρίου, καθώς βοηθούν στην καταστολή της φωτιάς περιορίζοντας τη ροή του οξυγόνου καθώς και την εξάπλωση της φωτιάς μέσα από το κτίριο. Οι πυρκαγιές επιτρέπουν στους ανθρώπους να ξεφύγουν από τα κτίρια. Όταν πραγματοποιείται αξιολόγηση κινδύνου από πυρκαγιές των κτιρίων, οι πόρτες αυτές δοκιμάζονται ως πλήρες συγκρότημα που περιλαμβάνει το πλαίσιο, τις σφραγίδες, το υλικό και το υαλοστάσιο. Οι συνήθεις εκτιμήσεις γίνονται για να εξασφαλίσουν ότι θα κάνουν τη δουλειά τους σε περίπτωση πυρκαγιάς. Έχουν δοκιμαστεί και στη συνέχεια δίνεται μια αξιολόγηση με βάση πόσο καιρό μπορούν να διατηρήσουν την ακεραιότητά τους σε μια φωτιά. Οι βαθμολογίες κυμαίνονται από 30 έως 120 λεπτά.

Υπάρχουν θύρες πυρκαγιάς διαθέσιμες για να ταιριάζουν σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών και στυλ. Τα περισσότερα είναι κατασκευασμένα από ξυλεία με χάλυβα που γενικά έχουν καθοριστεί για βιομηχανική χρήση. Σήμερα, όλες οι καινούργιες πόρτες είναι προεγκατεστημένες με διογκωτικές σφραγίδες που διογκώνονται και σφραγίζουν την πόρτα σε περίπτωση πυρκαγιάς. Η διαρρύθμιση της πόρτας είναι σημαντική, καθώς έχει αντίκτυπο στο υλικό που χρησιμοποιείται. Το σωστά καθορισμένο, τοποθετημένο και συντηρημένο υλικό παίζει σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματικότητα των πυρασφαλείας. Οι μεντεσέδες, οι σφραγίδες, οι χειρολαβές και οι μηχανισμοί κλεισίματος θυρών κάνουν τις πόρτες να λειτουργούν εύκολα κατά την καθημερινή χρήση και να σώζουν ζωές σε περίπτωση πυρκαγιάς. Δεδομένου ότι ο καπνός είναι ο σημαντικότερος εχθρός της ανθρώπινης ζωής σε μια φωτιά, όλες οι θύρες θα πρέπει επίσης να έχουν σφραγίδες καπνού που περιλαμβάνονται στη διαμόρφωσή τους.

Παίρνω ΠΟΡΤΕΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

Η θερμότητα που προέρχεται από το τζάκι σας μπορεί να γίνει αισθητή σε ένα ελάχιστο επίπεδο αφού το γυαλί είναι θερμαινόμενο. Για όσους αναζητούν εναλλακτικές λύσεις, υπάρχει και η κεραμική πόρτα τζάκι. Αν και αυτός ο τύπος πόρτας τζάκι είναι ακριβότερος από αυτόν των άλλων δύο πόρτες που αναφέρθηκαν νωρίτερα, το υλικό που κατασκευάζεται από αυτόν τον τύπο τζακιού είναι πιο ανθεκτικό στη θερμότητα, αλλά επιτρέπει επίσης περισσότερη θερμότητα να έρθει στο δωμάτιό σας.

Πολλά πλεονεκτήματα έχουν βρεθεί σε ένα τζάκι με πόρτα τζάκι. Για παράδειγμα, ένα άτομο μπορεί να επιλέξει μια πόρτα τζάκι που θα ενισχύσει την ομορφιά του δωματίου και το τζάκι. Αυτές οι θύρες επίσης ρυθμίζουν τη θερμότητα που προέρχεται από το τζάκι στο δωμάτιο, έτσι ώστε να υπάρχει ίση ποσότητα θερμότητας που βρίσκεται σε οποιαδήποτε περιοχή του δωματίου. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι πόρτες τζακιού λειτουργούν επίσης ως φίλτρα που κρατούν τον δροσερό αέρα στο δωμάτιό σας από το να διαφεύγει έξω. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα στη χρήση μιας πόρτας στο τζάκι σας είναι το ποσό καθαρισμού που πρέπει να κάνετε σε σύγκριση με τον καθαρισμό ενός δωματίου και ένα τζάκι χωρίς πόρτα τζάκι. Το ποσό εργασίας που πρέπει να κάνετε είναι μικρότερο, αφού αυτές οι πόρτες κρατούν την αιθάλη και τον καπνό ακριβώς μέσα στο τζάκι.

Συνολικά, οι πόρτες τζακιού είναι ευεργετικές για να έχουν. Προσδίδει στην ομορφιά του δωματίου και επίσης προάγει την καθαριότητα. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το κόστος στην αγορά αυτής της πόρτας δεδομένου ότι υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά σχέδια και υλικά για να διαλέξετε. Θα κάνει επίσης το σπίτι σας ασφαλέστερο μέρος για να ζήσετε

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *